7. juli 2020

Priser til diabetesforsker og unge talenter

Pris

Bagger-Sørensen fonden uddeler i år tre priser til forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Professor Karsten Buschard modtager årets hovedpris for sin årelange forskning i type 1-diabetes.

Professor Karsten Buschard.

Gennem mere end 40 år har professor Karsten Buschard dedikeret sig til at forske i type 1-diabetes. Det arbejde bliver nu hædret af Bagger-Sørensen Fonden.

Fonden uddeler årets Bagger-Sørensen Pris til Karsten Buschard, professor ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet (KU), og Rigshospitalet.

Han modtager prisen for sine ”omfattende og innovative bidrag til dansk og international forskning inden for type 1-diabetes”.

Gennem sin forskerkarriere har Karsten Buschard sat solide og originale aftryk på adskillige forskningsområder til forståelse af sygdomsmekanismer ved type 1-diabetes samt mulige måder til at forebygge nogle undergrupper af sygdommen.

”Netop den lange række af originale og nyskabende videnskabelige opdagelser inden for type 1-diabetesområdet har fonden lagt vægt på i tildeling af hædersprisen til Karsten Buschard,” udtaler Claus Bagger-Sørensen, formand for Bagger-Sørensen Fonden.

Prisen er på en million kroner, hvoraf halvdelen gives til prismodtagerens forskningsaktiviteter.

Priser til unge forskere

Ud over hovedprisen uddeler Bagger-Sørensen også to Ung Forsker Priser, som også går til to forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (KU).

Adjunkt Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen, der er ved Biomedicinsk Institut og Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research (KU) og Rigshospitalet, er en af årets modtagere af Ung Forsker Prisen. Han modtager prisen for sin innovative hormonforskning med relation til diabetes.

Den anden modtager er lektor Tor Biering-Sørensen, Biomedicinsk Institut (KU) og Herlev og Gentofte Hospital. Han modtager prisen for sin omfattende forskningsaktivitet til at forbedre forebyggelse af hjertesygdom ved diabetes.

Ung Forsker Prisen er en personlig hædersgave på 100.000 kroner. Alle priserne bliver uddelt den 22. oktober i Bagger-Sørensen Fonden, der ligger i Vejle. Læs mere om priserne på hos fonden.