21. oktober 2020

Lundbeckfonden uddeler 50 millioner til 10 hjerneforskere fra Københavns Universitet

Hjerneforskning

’Ascending Investigators’-bevillingerne fra Lundbeckfonden går i år til 18 hjerneforskere fra hele landet, heraf 10 fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Hver modtager får omkring 5 millioner til forskning i neurovidenskab og nervesystemet.

mr scanning

Lundbeckfonden har netop uddelt i alt 50 millioner til 10 hjerneforskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i form af ’Ascending Investigators’-bevillinger.

Pengene skal blandt andet bruges til forskning i behandling af anorexi, kroniske smerter, kokainafhængighed, søvnproblemer og alzheimers.

Ascending Investigators-bevillingerne er målrettet etablerede og talentfulde forskere på danske universiteter og hospitaler. Bevillingerne skal gøre det muligt for den enkelte modtager yderligere at udvikle sin forskningskarriere for derigennem at skabe væsentlige videnskabelige bidrag inden for neurovidenskab og behandling af sygdomme relateret til nervesystemet.

”Vi er glade for at se de mange spændende projekter, der er kommet ind – og vi er glade for, at vi i Lundbeckfonden via Ascending Investigators-bevillingerne kan gøre det muligt for disse talentfulde forskere at udvikle deres projekter til gavn for dansk neuroforskning”, siger Jan Egebjerg, Lundbeckfondens forskningsdirektør.

Modtagerne fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som hver modtager omkring 5 millioner:

Se alle Ascending Investigators-modtagerne her.