28. september 2023

Professor Juleen Zierath modtager Erhoff Prisen 2023

Pris

Det er blandt andet Juleen Zieraths ekstraordinære publikationer, stærke ledelsesevner og engagement i biomedicinsk grundforskning, der giver hende årets Erhoff Pris på 250.000 kr.

Juleen Zierath
Foto: Ricky Molloy

Erhoff Familiefonden har tildelt CBMR's administrerende direktør, Professor Juleen R. Zierath, Erhoff Prisen 2023. Den årlige pris gives til en person eller institution, der har udført en ekstraordinær og internationalt anerkendt indsats inden for forskning eller behandling af sygdomme, herunder forebyggelse af sygdomme.

"Jeg er henrykt over at modtage Erhoff Prisen og er dybt taknemmelig for anerkendelsen. Det er en ære at blive anerkendt på en så meningsfuld måde, og jeg er taknemmelig for muligheden for at bidrage til ny forståelse inden for feltet af cardiometabolske lidelser," siger professor Juleen R. Zierath.

I begrundelsen for deres beslutning udtaler bestyrelsen for Erhoff Familiefond:

"Professor Juleen Zierath er i internationale videnskabelige kredse anerkendt som en af de mest betydningsfulde videnskabsfolk inden for grundforskning i udbredte stofskiftesygdomme, som er kendetegnet ved nedsat virkning af hormonet insulin. Det drejer sig om type 2 diabetes, fedme og åreforkalkningssygdomme. I sin forskning har Professor Zierath tilvejebragt ny viden, der sigter mod flere initiativer til forebyggelse af de nævnte folkesygdomme."

Kontakt

Professor Juleen Zierath
juleen.zierath@sund.ku.dk

Journalist og pressekonsulent Sascha Kael Rasmussen
sascha.kael.rasmussen@sund.ku.dk
+45 93 56 51 68

Emner