5. oktober 2023

Professor Tor Biering-Sørensen modtager Erhoff Fondens Talentpris for sin forskning i hjertesygdomme

Pris

Tor Biering-Sørensen modtager Erhoff Fondens Talentpris 2023, der bliver givet til særligt talentfulde forskere under 39 år. Prisen får han for sit arbejde med forebyggelse af hjertesygdomme.

Tor Biering-Sørensen
Tor Biering-Sørensen modtager Erhoff Fondens Talentpris 2023 for sit arbejde med forebyggelse af hjertesygdomme. Foto: Lundbeckfonden.

”Professor Tor Biering Sørensen har til trods for sine kun 39 år gjort en kometagtig lægevidenskabelig karriere inden for tidlig diagnose af ikke-symptomgivende forstadier til hjertesygdomme. Tor Biering Sørensen, som har offentliggjort mere end 300 fagfælle vurderede videnskabelige artikler inden for sit forskningsfokus er en forbilledlig eksponent for innovativ klinisk forskning.”

Sådan lyder det fra professor Oluf Borbye Pedersen, der er formand for Erhoff Fonden, der netop har tildelt Tor Biering-Sørensen Erhoff Fondens Talentpris 2023. Prisen bliver givet til en yngre forsker under 40 år, der har lavet omfattende videnskabelige bidrag til det biomedicinske forskningsfelt.

Tor Biering-Sørensen får særligt prisen for sin forskning i forebyggelse af hjertesygdomme gennem ultralyd. Han og hans forskningsteam identificerer tidlige tegn på påvirkning af hjertets muskelfunktion, så man i fremtiden måske undgår en hjertesygdom.

”Der er en kæmpe anerkendelse og et stort skulderklap for det arbejde, man laver. Forskning er en team-disciplin, og det er kun muligt at udføre god forskning i teams. Derfor er det også en stor anerkendelse af hele mit fantastiske forskningsteam,” siger professor Tor Biering-Sørensen.

Kontakt:

Professor Tor Biering-Sørensen
tobs@sund.ku.dk
+45 28 93 35 90

Journalist og pressekonsulent Sascha Kael Rasmussen
sascha.kael.rasmussen@sund.ku.dk
+45 93 56 61 68

Emner