20. januar 2014

Europas første professor i livet efter kræft

Kræft

Flere og flere patienter overlever kræft og har brug for støtte til at komme videre og få en normal hverdag efter behandling. Nyt professorat ved Københavns Universitet sætter fokus på livet efter et krævende sygdomsforløb.

Københavns Universitet opretter i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse Europas første professorat i senfølger efter kræft. Kræftforsker og overlæge, dr. med Christoffer Johansen er udnævnt som klinisk professor i senfølger efter kræft.Nyt liv efter en kræftsygdom

Professoratet ved Københavns Universitet kombineres med en stilling som overlæge ved Rigshospitalets kræftklinik på Finsencentret. Stillingen er foreløbig femårig og betalt af Kræftens Bekæmpelse.

Christoffer Johansen er kendt som en af Danmark førende forskere i senfølger efter kræft. Han leder forskningsenheden Livet efter kræft i Kræftens Bekæmpelse og har i årenes løb været med til at skabe fokus på senfølger.

– Det er ikke nok at forebygge og behandle kræft. Det er ikke nok bare at overleve kræft – det er også vigtigt at hjælpe patienterne til et godt liv med kvalitet og livsglæde efter sygdommen, for at livet giver mening, siger Christoffer Johansen.

Læs mere på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside