Forskningsmiljø i international topklasse

Forskningsmiljø i international topklasse

Biotech Research and Innovation Centre (BRIC) har siden 2003 skabt skelsættende resultater i forståelsen af, hvordan sygdomme opstår.

Forskningen har særligt fokus på kræftområdet, men har samtidig oparbejdet en stærk profil inden for forskning i lidelser som Parkinsons, Alzheimers og multipel sklerose.

Resultaterne har gjort BRIC til et fyrtårn inden for international forskning og et uafhængigt evalueringspanel skrev i 2015 følgende bedømmelse. 

”Komiteen vurderer, at BRIC er en juvel i kronen på Københavns Universitet. Centrets forskningsresultater, videnskabelige udgivelser og impact har medført, at BRICs unikke forskningsmiljø etablerer sig blandt de bedste centre i Europa”.

BRIC har fra begyndelsen haft en klar mission om at bedrive forskning på et internationalt højt plan, rekruttere og uddanne nye forskere og sørge for, at forskningsresultaterne bliver nyttiggjort og kommercialiseret. Dette har blandt andet ledt til etableringen af biotek firmaet Epitherapeutics, der i 2015 blev solgt til det amerikanske firma Gilead for knap en halv milliard kroner.

”Den helt afgørende faktor for BRICs succes er en klar vision om vores mål, og at vi har en stærk samarbejdskultur, hvor dygtige kolleger har de nødvendige vilkår til at udføre deres forskning. Samtidig har vores forskere været dygtige til at tiltrække mange bevillinger fra forskellige fonde i Danmark og i udlandet, herunder 6 ERC grants”, siger Kristian Helin.

Centeret består af 250 medarbejdere fordelt på 23 tværfaglige forskningsgrupper, der forsker i molekylære sygdomsmekanismer.

Mere om SUND i samfundet