EIT Health Summer School

I august måned samler Københavns Universitet studerende fra hele verden til kursus i tværfaglig innovation og entreprenørskab i samarbejde med EIT Health.

I samspil med en række virksomheder skal de udtænke løsninger på konkrete udfordringer, som er stillet af virksomheder og offentlige partnere.

Kurset giver de studerende praktisk erfaring med innovationsprocessen og tænder for mange en drøm om en karriere som selvstændig. 

”Innovation og entrepreneurship bidrager til hele det danske samfund og er en nødvendig kilde til vækst. Kurset er erhvervsrettet og skal bidrage til at dygtiggøre de studerende til at få en professionel tilgang til sundhedsinnovation. Det gør, at de allerede er et skridt foran, når de er færdige med deres studier”, siger professor Claus Bøttcher Jørgensen fra EIT Health.

I 2016 havde sommerskolen fokus på teknologi, der gør livet lettere for ældre. De studerende skulle derfor løse konkrete opgaver for Steno Diabetes Center og Københavns Kommune (DigiRehab), der ønskede indspark til deres arbejde med diabetes og rehabilitering på ældreområdet.

Forud for kurset gennemgik de studerende et kursus på e-learning platformen Coursera og under kurset fik de undervisning af forskere fra SUND.

Det hold, der er i 2016 afleverede det bedste produkt, var gruppen bag app’en PlenTY, som skal bruges til kostvejledning af folk med type 2 diabetes.

Baseret på Steno Diabetes Centers kostråd til diabetespatienter, lavede holdet en brugervenlig app med fokus på kost, der forebygger sygdomme som kræft og hjerte-kar-lidelse. App’en skal gøre det lettere for både patienter og sundhedspersonale at holde de gode kostvaner.

“What I enjoyed the most was the international environment of both participants and staff. We were all encouraged to share our personal experiences and put them all together, to finally build a fantastic idea to benefit the elderly population” - Grace Amijos Bravo fra Ecuador.

Mere om SUND i samfundet