Translationel forskning

 Translationel forskning

Fra molekyle til patient

Sundhedsvidenskabelig forskning finder ofte sted i tæt samarbejde mellem universitetet, hospitaler, klinikker, regioner, kommuner, styrelser, patientforeninger og borgere.

Den korte vej fra forskning i laboratorierne til klinisk praksis gavner borgeren gennem effektiv og hurtig behandling. Den kliniske forskning foregår i et patientnært miljø med fokus på at teste og udvikle nye behandlingsformer. Kontakten til hospitalerne sikrer, at forskningsindsatsen kan imødekomme nye behov i behandlingssystemet.

Den kliniske og translationelle forskning giver SUND en central rolle i udviklingen af den behandling, som samfundet kan tilbyde borgerne.

"Den translationelle forskning forbinder viden og behandling for at forbedre menneskers sundhed", siger Per Christiansen, direktør for Rigshospitalet.

Copenhagen Health Science Partners er et nyt partnerskab mellem Region Hovedstaden og Københavns Universitet, som blandt andet skal sikre, at patienterne får endnu hurtigere adgang til den nyeste behandling og pleje.