Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Vaccine 25/04 2017

Forskere fra Københavns Universitet tager vigtigt skridt mod en HIV-vaccine

Forskere fra Københavns Universitet har udviklet en strategi, der kan revolutionere måden at designe vacciner på. Den nye strategi bruges til at udvikle vacciner, der kan forhindre infektion med HIV og udvikling af AIDS.

Sclerose 24/04 2017

Mønstre i kommunikation kan være nøglen til behandling af sclerose

Forskere fra Københavns Universitet er kommet tættere på en forståelse af årsagen til progressiv sclerose. Nyt studie viser, at mangel på god kommunikation mellem nerveceller og immunsystem er afgørende for udviklingen af sygdommen og kan være omdrejningspunkt for nye og mere målrettede behandlinger.

CHC 21/04 2017

Henning Langberg er ny direktør i CHC

Copenhagen Healthtech Cluster har fra 1. maj 2017 ansat Henning Langberg til at stå i spidsen for at udvikle fremtidens sundhedsteknologiske løsninger og sikre, at de omsættes til bedre sundhed og skaber vækst og arbejdspladser i Greater Copenhagen.

MRSA 19/04 2017

MRSA fundet i danske heste

Omkring 4% af raske danske heste bærer den såkaldte MRSA bakterie i deres næsehule. Det viser et nyt studie, hvor 401 heste blev undersøgt i et forskningssamarbejde mellem Københavns Universitet og Statens Serum Institut. Forskerne bag studiet er overraskede over den store forekomst af MRSA, idet bakterien ikke tidligere er fundet i raske danske heste.

BEVILLINGER 20/04 2017

12 SUND-forskere modtager legater fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonde støtter hvert år dansk forskning inden for biomedicin, bioteknologi, almen medicin, sygepleje og kunsthistorie ved offentlige videns-institutioner. 12 dygtige forskere fra SUND har netop modtaget legater fra fonden i forskellige kategorier. Vi har bedt dem fortælle, med egne ord, hvad pengene skal bruges til, og hvorfor netop deres forskning er vigtig.

ERC Advanced Grant 07/04 2017

Europæisk prestigebevilling til professor Maiken Nedergaard

Det Europæiske Forskningsråd har bevilget det eftertragtede ERC Advanced Grant til professor Maiken Nedergaard. Bevillingen skal bruges til forskning i øjenforkalkning (macular degeneration) og sammenhængen med hjernens rengøringssystem, det glymfatiske system.

Hjerneforskning 06/04 2017

Lundbeckfonden donerer to store bevillinger til SUNDs stjerneforskere i neurovidenskab

To af SUNDs førende forskere inden for neurovidenskab, professor Maiken Nedergaard og professor Steven Goldman, modtager hver 40 mio. kr. af Lundbeckfonden. Pengene går til videreudvikling af deres skelsættende forskning, som skal føre til bedre behandling af henholdsvis kroniske smerter og degenerative hjernesygdomme.

Mød os på:

SUND Forskning