Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Pesticider 15/08 2017

Forbud er den bedste løsning på globale problemer med pesticid-selvmor

Over 14 procent af alle verdens selvmord bliver begået ved indtag af giftige pesticider. Særligt i lavindkomstlande i blandt andet Asien er der massive problemer med pesticid-selvmord. Nu viser ny forskning fra blandt andet Københavns Universitet, at selvmordene forhindres bedst med nationale forbud af de giftigste stoffer frem for sikker opbevaring og salgsregulering.

Modermælk 07/08 2017

For tidligt fødte børn kan have bedre af UV-behandlet end pasteuriseret modermælk

UV-bestrålet modermælk kan have bedre effekt på for tidligt fødte individer end pasteuriseret modermælk, som er det, man bruger i dag. Det viser nyt grisestudie fra Københavns Universitet. Resultatet baner vejen for studier på børn og på langt sigt ændret praksis omkring modermælk i Danmark, siger forskerne.

Demens 01/08 2017

Nyt genetisk studie viser årsagssammenhæng mellem biomarkør i blodet og demens

Gener, der hænger stærkt sammen med lavt niveau af proteinet apolipoprotein E i blodet, øger risiko for udvikling af demens, viser forskere fra Københavns Universitet, Rigshospitalet samt Herlev og Gentofte Hospital i et nyt stort genetisk studie.

Sund aldring 01/08 2017

Kunstig intelligens bruges i kampen mod tidlig aldring

Molekylærforskere fra Københavns Universitet er gået sammen med et firma for kunstig intelligens med speciale i aldringsmekanismer i kampen mod tidlig aldring. Samarbejdet vil forhåbentlig resultere i medicin mod aldersrelaterede sygdomme som Alzheimers, Parkinsons og hjertekarsygdomme.

Genforskning 27/07 2017

Forskere kortlægger danskernes genetiske arvemateriale

Et stort skridt på vejen mod behandling og forebyggelse af genetisk betingede sygdomme som fedme, type 2 diabetes og hjertekarsygdomme er netop blevet taget i et nyt forskningsprojekt. Et konsortium af danske forskere fra hele landet har nemlig kortlagt den danske befolknings genetiske sammensætning.

Skizofreni 21/07 2017

Ny forskning afdækker en af årsagerne til skizofreni

Nyt opsigtsvækkende studie fra Københavns Universitet viser, at genetiske defekter kan beskadige hjernens støtteceller – de såkaldte gliaceller – hvilket kan føre til en række hjernelidelser, herunder skizofreni. Resultatet bygger på skelsættende forsøg i mus, hvis hjerner delvist er blevet skabt med menneskelige støtteceller.

celler 13/07 2017

De tidligste stadier af livet er måske enklere end hidtil antaget

I de tidligste stadier af livet deler pattedyrceller sig og danner embryonet (fosteret). Ny forskning fra Københavns Universitet viser, at denne proces måske er meget enklere end hidtil antaget. Udviklingen af embryonet handler ganske enkelt om cellens evne til at tælle sine naboceller.

Mød os på:

SUND Forskning