Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Paracetamol 22/06 2017

Paracetamol under graviditet hæmmer mandighed

Panodil, Pinex og Pamol under graviditeten kan hæmme udvikling af ”mandlig adfærd” hos mus. Det kan mindske både seksualdrift og aggressiv adfærd. Det viser et nyt studie fra Københavns Universitet.

Pris 21/06 2017

Flotte priser til forskning i muskler og receptorer

Bente Klarlund Pedersen og Mette Marie Rosenkilde bliver i dag belønnet med KFJ-prisen for deres originale og gennembrydende resultater inden for fysiologi, patofysiologi og farmakologi. De modtager hver en pris på 1,5 millioner kroner fra Kirsten og Freddy Johansens Fond.

Bevilling 19/06 2017

SUND-forsker modtager 15 millioner kr. til forskning i personlig medicin

Professor Mette Nordahl Svendsen fra Institut for Folkesundhedsvidenskab modtager 15 mio. kr. fra Carlsbergfondet til forskning i, hvordan man kan tilpasse diagnostik, behandling for forebyggelse til den enkelte patient.

Pris 15/06 2017

Jahre-prisen for yngre forskere til to unge forskere i diabetes og DNA-reparation

Lektor Signe Sørensen Torekov og professor Simon Bekker-Jensen har i løbet af hver deres karriere gjort store fremskridt inden for fedme-, diabetes- og DNA-forskning. Derfor belønnes de nu med Anders Jahre-prisen til yngre forskere.

Debatmøde 14/06 2017

Forskere og videnskab skal fylde mere i den offentlige debat

Der er brug for mere evidensbaseret viden i den offentlige debat, og derfor er forskere er nødt til at styrke deres evner til at formidle forskning. Det var et af kernebudskaberne ved et livligt debatmøde med Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind og direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm i Jerne Auditoriet tirsdag.

CHSP 14/06 2017

CHSP offentliggør de første forskningsenheder

Region Hovedstaden og Københavns Universitet har netop lanceret det ambitiøse sundhedsvidenskabelige forskningspartnerskab, Copenhagen Health Science Partners. Partnerskabet skal i første omgang løfte forskningen og uddannelserne inden for hjertesygdomme, allergi, blodkræft og fysisk aktivitet

Kræftforskning 14/06 2017

Ny metode giver detaljeret indsigt i kræftknuder

Forskere fra Biotech Research & Innovation Centre (BRIC) på Københavns Universitet har udviklet en banebrydende ny metode, der kan beskrive strukturen i væv og knuder i hidtil uset detaljeringsgrad. Metoden, der giver indsigt i strukturen i kræftknuder, kan hjælpe forskerne med at udvikle mere målrettede former for kræftbehandling i fremtiden.

Mød os på:

SUND Forskning