Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Genredigering 17/02 2017

Forskere deler opskrift på billig, enkel og effektiv metode til genredigering

To danske forskere fra Københavns Universitet har netop fået publiceret en artikel, hvor de beskriver en banebrydende kombination af to metoder inden for CRISPR-teknologien. Metoderne gør det muligt for forskningen at optimere de arbejdsprocesser, der er afgørende for, at teknologien en dag kan komme patienter til gavn.

Veterinærvidenskab 13-02-2017

Det veterinær- og husdyrvidenskabelige område på KU ruster sig til fremtiden

Københavns Universitet ønsker at imødekomme udviklingen indenfor både landbrug og husdyrsvidenskab og reorganiserer sin forskning og uddannelse i to nye institutter med hvert sit klare aftagerfokus. De to institutter vil styrke udviklingen af en helhedsorienteret viden om landbruget og sikre at dyrlægeuddannelsen har en bred og anvendelsesorienteret profil, så kandidaterne forbliver blandt de bedste i verden.

Outreach 09/02 2017

Danstems laboratorier fyldt med unge talenter

Den 6. februar hentede 20 forskere 60 spændte teenagere ved indgangen til Mærsk Tårnet og tog dem på en dagsrejse i stamcelleforskning. Dagen var et eksempel på DanStems store arbejde med at række ud til offentligheden og i særdeleshed unge.

Udstilling 07/02 2017

Kunsten at omfavne forfaldet

Vi kan ikke komme igennem livet uden skrammer, og med skavanker og skader følger reparationer. Udstillingen KINTSUGI: gyldne krops-reparationer på Medicinsk Museion undersøger reparationer af kroppen med blik for det underfundige, geniale og smukke.

Tandlæge 01/02 2017

Plastlakeringer på tænder kan erstatte smertefulde boringer

Mindst 50.000 af de huller i tænderne, der hvert år bliver lavet med fyldninger på børn og unge, kan i stedet behandles med lak. Det konkluderer et forskningsprojekt fra Tandlægeskolen på Københavns Universitet. Det er sundere for tænderne og kan spare tandlægepatienter for bekymringer og smerter.

CHSP 31/01 2017

Direktør udnævnt til Copenhagen Health Science Partners

Partnerskabet mellem Region Hovedstaden og Københavns Universitet - Copenhagen Health Science Partners - har udpeget en midlertidig direktør til at lede den vigtige første fase i samarbejdet.

Forskerprofil 27/01 2017

En opdagelsesrejsende i kroppens mindste bestanddele

Guillermo Montoyas interesse for videnskaben blev vakt tidligt af en videnskabelig tv-serie fra 80'erne. Siden har han dedikeret sit liv til at finde ud af, hvordan kroppens mindste bestanddele interagerer med hinanden. Novo Nordisk Fonden støtter nu hans forskning med en bevilling på 60 millioner kroner.

Mød os på:

SUND Forskning