Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Hjerneforskning 17/01 2017

Midthjernens ’startneuroner’ styrer om vi går eller løber

Både en spadsertur og et løb for at nå toget kræver at vi bevæger os. Men det er forskellige neuronale mekanismer i hjernen, der tillader os at sætte gang i og kontrollere disse bevægelser, afslører et nyt studie i Nature fra Københavns Universitet og Karolinska Instituttet. ’Startneuroner’ i midthjernen er vigtige for at kunne igangsætte bevægelse og kontrollere fart og i hvilket sammenhæng, viser museforsøg.

Bevillinger 16/01 2018

120 millioner kroner til to SUND forskningsprojekter i big data

To forskningsprojekter fra SUND modtager til sammen 120 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens Challenge Programme. Det ene projekt skal forske i biomedicinsk big data, og hvordan data kan hjælpe til en større forståelse for sygdomme herunder diabetes. Det andet projekt skal forske i, hvordan big data kan hjælpe til at adressere samfundsmæssige udfordringer ved aldring.

Kunst 11/01 2018

Islandsk kunstner skaber filmværk til Mærsk Tårnet

Den anerkendte islandske kunstner Ragnar Kjartansson skal producere Mærsk Tårnets nye signaturværk i form af filmværket 'Timepiece'.

Prodekan for forskning 12/01 2018

Ny prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Den erfarne øjenlæge og -forsker, professor, dr.med. Steffen Heegaard konstitueres fra 1. februar som prodekan for forskning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Nuværende forskningsprodekan professor Kristian Helin vil fremover igen lede forskningscentret BRIC på fuld tid.

Kunstig intelligens 11/01 2018

Kunstig intelligens kan afsløre din krops sande alder

Ny kunstig intelligens måler din biologiske alder med stor præcision. Det kan afsløre, om livsstilsændringer og medicinske præparater øger sandsynligheden for et langt og sundt liv. Det viser ny international forskning lavet i samarbejde med Center for Sund Aldring på Københavns Universitet.

Børneastma 10/01 2018

Umoden bakteriesammensætning øger børns risiko for astma

Nyt studie fra Dansk Børneastma Center publiceret i Nature Communications viser, at børn med en umoden bakteriesammensætning i tarmen ved 1-års alderen har en øget risiko for astma, når de er 5 år.

Fedme 09/01 2018

Gen-ændring kan give grønlændere fedme

4 procent af den grønlandske befolkning er på grund af en specifik gen-ændring i risikozonen for at udvikle fedme og diabetes. Det viser et nyt studie fra Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Grønlands Universitet og Steno Diabetes Center Copenhagen. Genet kan være et muligt mål for behandling, siger forskerne.

Mød os på:

SUND Forskning