Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Infektioner 16/11 2017

Hvidløg skal nedkæmpe kroniske infektioner

Med et stof fra hvidløg kan forskere fra Københavns Universitet i et nyt studie nedbryde biofilm af resistente bakterier og få antibiotika til at virke igen. Studiet viser at stoffet hæmmer små, regulatoriske RNA-molekyler.

Allergi 15/11 2017

En kat i hjemmet kan gavne nyfødte

De genvarianter, der normalt fordobler risikoen for astma, bliver neutraliseret, hvis der er en kat i hjemmet hos den nyfødte. Det viser forskning fra Dansk BørneAstma Center, der netop er offentliggjort i Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Kræft 10/11 2017

Forskere udnytter rytmen i DNA-replikation til at dræbe kræftceller

Menneskets celler deler sig og laver nye celler hele livet. Den proces kræver et regelmæssigt – næsten rytmisk – flow af DNA-byggesten. Forskere fra Københavns Universitet har nu som de første vist, præcis hvordan menneskets celler regulerer den proces, så den ikke fejler og leder til sygdom. Forskerne har også vist, hvordan rytmen kan påvirkes med henblik på at dræbe kræftceller. Studiet er udgivet i det prestigefulde tidsskrift Science.

Pris 07/11 2017

Stor nordisk pris til demensforsker Gunhild Waldemar

Nordisk Medicinpris 2017 tildeles i år professor Gunhild Waldemar, Københavns Universitet og professor Kaj Blennow, Göteborgs Universitet for hver deres forskning i demenssygdomme.

Bevillinger 07/11 2017

Flotte priser fra Lundbeckfonden til tre SUND forskere

Tre unge forskere fra SUND modtager henholdsvis Lundbeckfondens Fellowship, Talentpris, og Yngre Forsker-pris.

Video 06/11 2017

Stamceller åbner for ny behandling af diabetes

Nyt stamcelle-studie fra Københavns Universitet afdækker, hvordan man kan øge den livsvigtige insulinproduktion hos diabetespatienter. Ved at påvirke udviklingen af stamceller til insulin-producerende betaceller i bugspytkirtlen, kan forskningen bane vej for en effektiv behandling af diabetes. Metoden kan også få stor betydning for behandling af en række andre sygdomme.

BCPT NORDIC PRIZE 06/11 2017

Nordisk Farmakologi Pris til professor Thue W. Schwartz

Professor Thue W. Schwartz modtager BCPT Nordic Prize 2017 in Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology for sin mere end 40 års lange forskning inden for molekylær farmakologi.

Mød os på:

SUND Forskning