Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Skizofreni 21/07 2017

Ny forskning afdækker en af hovedårsagerne til skizofreni

Nyt opsigtsvækkende studie fra Københavns Universitet viser, at genetiske defekter kan beskadige hjernens støtteceller – de såkaldte gliaceller – hvilket kan føre til en række hjernelidelser, herunder skizofreni. Resultatet bygger på skelsættende forsøg i mus, hvis hjerner delvist er blevet skabt med menneskelige støtteceller.

celler 13/07 2017

De tidligste stadier af livet er måske enklere end hidtil antaget

I de tidligste stadier af livet deler pattedyrceller sig og danner embryonet (fosteret). Ny forskning fra Københavns Universitet viser, at denne proces måske er meget enklere end hidtil antaget. Udviklingen af embryonet handler ganske enkelt om cellens evne til at tælle sine naboceller.

Antibiotikaresistens 28/06 2017

Flokbehandling af grise med antibiotika giver ikke mere resistens end enkeltdyrsbehandling

Der er ikke flere resistente bakterier i tarmene hos grise, der bliver flokvist behandlet med antibiotika end hos flokke, hvor man udvælger syge grise og behandler enkeltvist, viser ny forskning fra Københavns Universitet og Danmark Tekniske Universitet.

Sund Aldring 29/06 2017

Er loftet for den menneskelige levealder nået?

Forskere fra Center for Sund Aldring ved Københavns Universitet vurderer i det videnskabelige tidsskrift Nature, at den menneskelige levealder vil fortsætte med at stige.

Spin-out 28/06 2017

Nyt KU-firma satser på udvikling af ekstremt effektive vacciner

Vaccineforskere fra Københavns Universitet har netop stiftet et firma ”AdaptVac Aps” til udvikling af nye, forbedrede vacciner til behandling af en række alvorlige sygdomme, herunder brystkræft. Med henblik på en kommerciel udvikling er firmaet oprettet som et joint venture med den danske biotekvirksomhed ExpreS2ion Biotechnologies.

Øjenforskning 26/06 2017

Blodkræftpatienter har højere risiko for at udvikle alvorlig øjensygdom

Personer, der har fået diagnosticeret kronisk blodkræft, udvikler i 30 procent flere tilfælde alderspletter på nethinden end den almindelige befolkning. Det viser nyt studie fra Københavns Universitet, der er lavet i samarbejde med Region Sjælland.

Paracetamol 22/06 2017

Paracetamol under graviditet hæmmer mandighed

Panodil, Pinex og Pamol under graviditeten kan hæmme udvikling af ”mandlig adfærd” hos mus. Det kan mindske både seksualdrift og aggressiv adfærd. Det viser et nyt studie fra Københavns Universitet.

Mød os på:

SUND Forskning