Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Cellebiologi 23/03 2017

Nyt cluster i strukturel biologi på Københavns Universitet

Københavns Universitet etablerer et nyt cluster, ISBUC, der samler forskere med interesse i cellers strukturelle biologi på tværs af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Dermed er der etableret en stærk ramme, der gør forskningen i strukturel biologi lettere tilgængelig for andre forskere, og som kan få stor betydning for fremtidig forskning i menneskers helbred og sygdomme samt i anvendelsen af biomolekyler i bioteknologi og medicin.

Forskerprofil 23/03 2017

“At undervise er en drøm, der er gået i opfyldelse.”

Fra regnfulde England over solrige Australien til lidt koldere København. Efter 20 år på Heart Research Institute i Sydney er professor MSO Clare Hawkins nu flyttet ind på sit nye kontor på Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet. Hun har dedikeret sit liv til at bane vejen for ny og bedre hjertemedicin, og hun er begrejstret for nu at kunne videregive din viden i rollen som underviser.

Vacciner 23/03 2017

Nyt vaccinekoncept skal udrydde frygtet bakteriesygdom hos fisk

Forskere fra Københavns Universitet har sammen med en dansk biotekvirksomhed udviklet en ny type vaccine, der skal være med til at udrydde den ubehagelig bakteriesygdom furunkulose både hos vilde og dyrkede havørreder.

Hjerte 21/03 2017

Forsker: skær ned på sukker, hvis du har problemer med hjerterytmen

Hvis du har problemer med hjerterytmen, bør du ikke indtage store mængder sukker på én gang. Meget sukker på én gang kan give farligt lavt blodsukker og påvirke hjerterytmen. Sådan lyder rådet fra forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, efter resultaterne af et nyt studie står klar.

Hjerneforskning 20/03 2017

Steven Goldman om reparationer af hjernen i nyt DR-program

Mandag den 20. marts kl 21.30 medvirker professor ved Center for Neuroscience Steven Goldman i første afsnit af programserien Moderne Mirakler på DR2, hvor han fortæller om sit arbejde med at bruge stamceller til behandling af sygdomme i hjernen.

ERC 16/03 2017

Kæmpe forskersucces fylder rundt

I år er det 10 år siden, at European Research Council (ERC) blev etableret med henblik på at fremme stærk europæisk grundforskning. SUND huser 16 bevillingsmodtagere. Men hvad betyder en ERC bevilling for SUND og for forskerne?

Bevilling 14/03 2017

Forskere får 20 mio. kr. til at smugle medicin forbi hjernens grænsekontrol

Effektiv transport af medicin ind i hjernen er afgørende for behandlingen af patienter med hjernesygdomme. Derfor giver Lundbeckfonden nu yderligere 20 mio. kr. til et forskningsprojekt, der skal gøre os klogere på, hvordan blod-hjerne-barrieren fungerer, bl.a. så vi kan skræddersy medicin, der slipper lettere igennem.

Mød os på:

SUND Forskning