Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Guldmedalje 20/03 2018

Professor Sven Frøkjær modtager farmaceutisk guldmedalje

Tidligere prodekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, professor Sven Frøkjær, har fået tildelt Danmarks Farmaceutiske Selskabs guldmedalje for sit arbejde og store indflydelse på det farmaceutiske område. Medaljen overrækkes til en person, som har ydet en særlig indsats for farmaceutisk videnskab, uddannelse og praksis.

Ejendomspris 20/03 2018

Mærsk Tårnet vinder ’bedste sundhedsbyggeri’ i Cannes

Den internationale ejendomsbranche var i den forgangne uge samlet i Cannes for at hylde branchens bedste byggerier. Til ceremonien modtog Mærsk Tårnet prisen for bedste sundhedsbyggeri.

Lundbeckfonden 08/03 2018

Store bevillinger til forskningsprojekter i inflammatoriske tilstande og hjerneudvikling hos børn

To forskningsprojekter på SUND har netop modtaget store millionbevillinger fra Lundbeckfonden. Professor Mette Marie Rosenkilde modtager støtte til sin forskning i en særlig type receptorers indflydelse på inflammatoriske tilstande i hjernen. Derudover modtager forskningscenteret COPSAC støtte til forskning i effekten af fiskeolie og D-vitamin på udviklingen af børns hjerner.

Skeletter 07/03 2018

1000 år gamle københavnere på besøg

Arkæologer har udgravet, hvad der kan være de hidtil ældste københavnere på Rådhuspladsen. Retsmedicinsk Institut er nu ved at finde ud af, hvilken slags liv, de har levet. Havde hun gigt? Var han fisker? Og hvor kom de allesammen fra?

Cellesignaler 07/03 2018

Fejl i cellens antenne koblet til misdannede organer hos zebrafisk

Et protein i bunden af ”antennen” hos mange af kroppens celler er afgørende for en vigtig type cellesignal, og om organer som hjertet udvikler sig ordentligt. Det viser forskere fra Københavns Universitet og Syddansk Universitet i forsøg med zebrafisk i et nyt studie.

Foredrag 05/03 2018

Ny foredragsrække sætter fokus på sundhedsvidenskab

”Talks på Toppen” er en ny serie inspirerende foredrag om sundhedsvidenskabelig forskning. Hver måned vil topforskere fra SUND åbne døren ind til videnskabens verden og give videbegærlige danskerne et blik ind i deres nyeste forskning.

EliteForsk-pris 01/03 2018

EliteForsk-pris til banebrydende forskning i cellehukommelse

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrer hvert år nogle af Danmarks dygtigste forskere med EliteForsk-priserne. I år modtager professor Anja Groth fra BRIC prisen for sin forskning i cellers hukommelse.

Mød os på:

SUND Forskning