Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Bevillinger 24/05 2017

ERC Proof of Concept bevilling til to SUND forskere

For første gang modtager forskere fra SUND den prestigefyldte ERC Proof of Concept bevilling. ERC donerer i alt to bevillinger til henholdsvis lekor Zach Gerhard-Hines og professor Ali Salanti. Bevillingerne skal bruges til at forske i et nyt lægemiddel og kliniske test af en ny diagnosemetode i kræftpatienter.

DNA 18/05 2017

DNA-forskning åbner for ukendte områder af menneskets arvemasse

Ny forskning fra Københavns Universitet kaster lys på arvemassens såkaldte ”mørke stof”, der indtil nu er blevet betragtet som affalds-DNA. Resultatet viser, at de nyfundne DNA-elementer rummer stort potentiale til en bedre forståelse af en lang række sygdomme.

Bevillinger 17/05 2017

SUND får stor andel af bevillingerne fra Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd (DFF) for Sundhed og Sygdom (FSS) uddeler i år FP1 og FP2-bevillinger for 150 mio. kr., og hele 36% går til SUND. SUND-forskere har også fået flotte bevillinger fra rådene for Teknologi og Produktion (FTP) og Natur og Univers (FNU).

Cellereceptorer 11/05 2017

Forskere viser, hvordan cellereceptorer regulerer bestemte fysiologiske reaktioner

Kroppens fysiologiske processer reguleres af receptorer, som findes på celleoverfladen. For første gang nogensinde har forskere fra Københavns Universitet påvist, hvordan disse receptorer forårsager bestemte reaktioner i cellen. Det vil gøre det muligt at udvikle mere sikker medicin med færre bivirkninger.

Kunst 09/05 2017

Kendte kunstnere kæmper om at skabe stor kunst til SUND

Bygningsstyrelsen har lige udskrevet to konkurrencer mellem internationalt anerkendte kunstnere om at skabe signaturværker til Mærsk Tårnet. Der bliver både et rumligt værk til at skabe sammenhæng mellem Nørre Allé og Blegdamsvej og et videokunstværk.

Genmedicin 08/05 2017

Vigtigt skridt mod fremtidens genmedicin

Hos de førende medicinalproducenter har man spidset ørene, for med ny forskning fra blandt andet Københavns og Roskilde Universitet kan udviklingen af genmedicin nu tage et afgørende skridt fremad.

Forskerpris 02/05 2017

Stor hæderspris til klinisk diabetesforsker

Professor og overlæge Filip Krag Knop fra Institut for Klinisk Medicin fik den 29. april Odd Fellow Ordenens Forskningspris 2017 for sin forskning i diabetes og tarmsystemet og sit arbejde med at etablere Center for Diabetesforskning på Gentofte Hospital.

Mød os på:

SUND Forskning