Talk: Anders Morgenthaler & professor Bente Halkier om bæredygtig adfærd

Hvordan undgår du at miste gejsten, hvis du lever klimavenligt i et co2-tungt samfund? Hvorfor er det så svært at få folk til at skifte bøf ud med bønner? ​Hvilke bæredygtige vaner, man bør tilegne sig? Og hvad mener en af Danmarks førende adfærdsforskere egentligt, påvirker os mennesker mest?​

Tilmeld dig gratis her

Afbud meldes til kommunikationskonsulent William Demant (william.demant@sund.ku.dk)

Vi stiller skarpt på bæredygtig adfærd sammen med professor Bente Halkier og satiriker/bæredygtighedsambassadør Anders Morgenthaler, der hhv. giver os perspektiver fra den nyeste forskning og egne erfaringer.

PROGRAM

​15:00 Velkommen til​
​15:05 ​"Frelst" af Anders Morgenthaler
​16:00 ​Pause
​16:10 Professor ​Bente Halkier om adfærdssociologi
​16:40 ​Q&A-session
17:00 Tak for i dag


Om Anders Morgenthaler:

Anders Morgenthaler har lagt sit forbrug, sine madvaner og sine transportvaner om, så hans klimabelastning er så lille som mulig. Han gør det for verdens skyld, især for sine børns skyld, og i sidste ende helt og aldeles for sin egen skyld. Nu påstår han endda, at han ikke oplever det som et absolut sammenbrud af sin livskvalitet, og at det ikke er så svært, som man skulle tro!

Hvis du synes det lyder frelst, vil du kun blive bekræftet. Men hvis du har lyst til at omlægge dine egne vaner, så kom til en spændende foredrags- og debataften med Anders Morgenthaler og lær, hvordan du bliver frelst!

Om Bente Halkier:
Bente Halkier er professor på Sociologisk Institut, KU, og næstforperson for Klimarådet. Med udgangspunkt i store datasæt forsker hun bl.a. i hverdagslivssociologi og forbrugssociologi med særligt fokus på bæredygtig adfærd.

Om sit foredrag denne torsdag eftermiddag siger hun selv: 

De almindelige forbrugere bliver tillagt ansvar for at være med til at "løse" klimakrisen, ved at lægge deres madvaner om ved at skulle spise langt mere plantebaseret. Men forskningen i forbrugsvaner viser, at det ikke er så ligetil! Oplægget handler om, hvad forbrugeradfærd er, hvad madvaner er, hvordan begge dele bliver vedligeholdt og hvordan de kan ændres i retning af mere plantebaseret mad. Vi kommer også omkring, hvordan forskellige virkemidler på området mad og klima fungerer.​