SUND FREMTID - En udstilling om klima og sundhed

Klimasundhed
Udstillingen er en blanding af portrætter, forskningsrealterede billeder, citater og tekster.

Klimakrisen er vor tids største sundhedsudfordring.

Forskerne siger det. WHO siger det.

Vi ser det allerede både i Danmark og globalt. Insektbårne sygdomme spreder sig hurtigere. Økosystemer i ubalance fører til flere pandemier. Ekstreme vejrforhold, varmere temperaturer og højere vandstand gør livet svært for mange.

Vi ødelægger naturen på land og til havs. Hele områder bliver umulige at bebo eller dyrke. Det betyder mindre mad, boliger og materialer for alle, både lokalt og globalt. Flere bliver klimaflygtninge end krigsflygtninge, siger FN. Mange flytter ikke langt, men nogle krydser grænser, hvilket kan skabe konflikter og sygdomsspredning.

Klima-/ og bæredygtughedskrisen påvirker vores sundhed og sygdomme, og det sætter pres på sundhedssektoren, også i Danmark. Sundhedsvæsenet i fremtiden skal være klar til at tackle disse udfordringer.

Om udstillingen

Udstillingen er et samarbejde mellem Københavns Universitet og Syddansk Universitet. Ved at sætte fokus på sundhedsforskning i krydsfeltet mellem klima, bæredygtighed og sundhed håber vi, at du fremover ikke blot ser klima-/bæredygtighedskrisen som en ressourcekrise, men som sygdom, der rammer både planetens og menneskers sundhed.

Der er brug for flere dygtige mennesker, som forstår den nye sundhedskrise og kan hjælpe med at udvikle løsninger, der kan bidrage til bæredygtighed. Kombinationen af sundhedsvidenskab og bæredygtighed har aldrig været vigtigere.

Ferniseringsarrangement

D. 26. april kl. 15:00-15:30 er der fernisering, hvor du kan være med, når vi løfter sløret for udstillingen, taler om vigtigheden af at koble sundhedsvidenskab med klima-/bæredygtighedkrisen og takker for samarbejdet.

Sted: Forpladsen ved Mærsk Tårnet (Blegdamsvej 3b, 2200 Kbh N)

Program:
15:00 - Velkommen til v. initiativtager William Demant
15:05 - Tale v. dekan Bente Stallknecht
15:10 - Forfriskning og kig på udstillingen
15:30 - God weekend

Vi håber på godt vejr og god tilslutning :-)