Aftryk af flygtningestrømme

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har fået bevilget kunstværket ”Sheddings” af danske E.B. Itso. Det smukke værk skabt af flygtninges efterladte tøj hænger ved caféen på Panum, så medarbejdere, studerende og gæster kan opleve og beundre det.

E.B.Itso

Panums nyeste kunstværk er skabt af den unge stjernekunstner E.B. Itso og bevilget af Beckett Fonden.  Værket udløste international omtale, da det blev vist første gang i 2016 på verdens største kunstmesse, Art Basel.

Værket består af seks indrammede tryk, som afspejler tidens flygtningestrømme og disses kamp for overlevelse. Kunstværket er nemlig lavet af bortkastet tøj, som er fundet på den Italienske ø Lampedusa, der er en destination for tusindvis af mennesker, som hvert år flygter til Europa. Tøjet repræsenterer de flygtendes fortid og håbet på en ny begyndelse. 

Itso har skabt kunstværket ved at sænke det fundne tøj i dybblå maling og lave aftryk på to separate papirer. Dette kommer som en Rorschach-test til at afspejle de flygtendes psykiske rejse.

Værkerne er nu at finde ved siden af ShaBaz caféen i "hængslet", der forbinder gamle Panum og Mærsk Tårnet. ​​​​