Up and Beyond indrammer SUND

Se videoen med kunstneren Lars Physant og tidligere Dekan Ulla Wewer om tilblivelsen af dennes portræt.

Lars Physants store portræt af den tidligere dekan på SUND professor Ulla M. Wever er resultatet af i alt 16 tegnede og malede forstudier.

Forstudierne har gjort brug af Lars Physants særlige metodik – kendt som ’De 4 Temperamenters Synæstetiske Portrætteringsmetode’. Metoden gør brug af musik fra Carl Nielsen og tager sit udgangspunkt i de forskellige menneskelige temperamenter.

Up and Beyond indeholder klare referencer til både udsyn, fremdrift og vækst. Og indrammer den tidligere dekans fokus på at forandre, udvikle og sikre internationalt udsyn.

Portrættet har præcist den samme farvetone, som er i undermalingen, fordelt på alle værkets flade og i alle dets 16 enkeltdele af reliefstrukturen. En struktur, der er skabt af spanske Silvia Magrinyà-Costán. Nogle steder er der langt over hundrede transparente lag ovenpå de allerede mange lag og de varme grundtoner.

Der er tale om et maleri med en enorm detaljerigdom, hvor karakteristiske symboler for tiden under dekan Ulla M. Wever står tydeligt frem.

Lars Physant portræt af Ulla Wewer, professor og tidligere dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU