Mand falder

Går man på opdagelse i Peter Linde Busks store mosaikværk, mødes man af en overvældende rigdom af forskellige materialer og visuelle udtryk. Her er snirkler i keramik, glaserede sten, mønstrede træstykker og stumper af tekstil, der leder blikket på en lystvandring i værkets varierende og kontrastfulde billedfelter.

2018. Blandede materialer. Akryl på lærred. 

Man kunne kalde det ’genbrugsguld’. Der ligger nemlig et praktisk og logistisk puslespilsarbejde bag værket, da kunstneren har føjet forskellige arkiv- og overskudsmaterialer fra hans værksted sammen i mosaikken. Tilsammen danner de mange materialer ét nyt, organisk og frygtløst fabulerende billede – måske af en mand i frit fald i mosaikkens hvirvelstrøm, som titlen Mand falder antyder? Værkets undertitel er Hommage til Per Kirkeby, og komposition minder da også om Kirkebys maleri og de geologiske lag af sten og sedimenter, som kunstneren skildrede i sine værker. Øverst i Mærsk Tårnet kan man nærstudere Kirkebys motivverden i egen ret, hvor fire silketryk af kunstneren er placeret som en del af udsmykningen.

Blandt tårnets værker kan man også stifte bekendtskab med Linde Busks bemestring af et andet kunstnerisk medie – maleriet – i skikkelse af værket Hurt, hvis ekspressive penselføring viser endnu en facet af kunstnerens arbejde.

 

Deponeret af Ny Carlsbergfondet