Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Graviditet 25/05 2018

Nyt kromosomstudie kan give bedre rådgivning til gravide

Fostre med en bestemt, sjælden kromosomafvigelse har 20 procents risiko for at få udviklingsforstyrrelse eller anden sygdom i hjernen. Det viser et nyt studie fra Københavns Universitet. Studiet kan give bedre rådgivning og udredning for gravide, mener forskerne.

Samarbejde 23/05 2018

Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Biology (DanStem) indleder nyt strategisk samarbejde med Helmholtz Zentrum München

Den nye strategiske alliance mellem Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Biology (DanStem), Københavns Universitet, og Helmholtz Zentrum München – German Research Center for Environmental Health (HMGU) har især fokus på translationel stamcelleforskning med det formål at udvikle nye behandlinger af type 1-diabetes (T1D). Ved at skabe en stærk R&D-platform til udvikling af menneskelige pluripotente, stamcelleafledte Langerhanske ø celler til brug for stamcellebaseret celleterapi af patienter med svære former for T1D, er samarbejdet en unik mulighed for at gøre fremskridt inden for translationel stamcelleforskning og behandling af diabetes.

Diabetes 22/05 2018

Ægtepar deler risici for at udvikle diabetes

Forskere fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet har fundet en sammenhæng mellem BMI i en ægtefælle, og risikoen for at den anden ægtefælle udvikler type 2 diabetes. I indsatsen for at opspore udiagnosticeret diabetes og såkaldt prædiabetes bør man derfor ikke kun kigge på individet, men også på par og husstande, mener forskerne.

Erhoff Prisen 18/05 2018

Dekan Ulla Wewer hædres for uselvisk indsats for forskning i sundhedsvidenskab

En eminent forsker, en kvalitetsbevidst og uselvisk leder og en fremtidsorienteret katalysator af dansk sundhedsforskning. Dekan Ulla Wewer, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet modtager 18. maj Erhoff Prisen 2018 som udtryk for faglig anerkendelse og beundring.

Proteinforskning 14/05 2018

Forskere afdækker op til 100 potentielle lægemiddelmål for kræft

I et nyt studie baseret på forsøg med museceller har internationalt førende proteinforskere med højtavanceret teknologi fundet adskillige potentielle behandlingsmål for et fremtidigt lægemiddel mod forskellige typer af kræft og andre sygdomme.

Proteinforskning 14/05 2018

Professor Guillermo Montoya valgt ind i fornemt selskab

Professor Guillermo Montoya fra Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research på SUND er blevet optaget i det eksklusive forskningsnetværk EMBO, der tæller 1.700 højtestimerede europæiske forskere, herunder 87 nobelprismodtagere.

Bevillinger 04/05 2018

Danmarks Frie Forskningsfond støtter SUND forskere med 100 mio. kroner

Torsdag d. 3. maj offentliggjorde Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) navnene på de forskere, der i år modtager bevillinger. I alt 35 bevillinger på i alt 100,2 mio. kr. går til forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Mød os på:

SUND Forskning