Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Kulturnatten 10/09 2018

Gå på opdagelse i forunderlig forskning til kulturnat hos SUND

Lyt til musikalske hjerterytmer, bliv kirurg for en aften, opklar et dødsfald, mød forvirrede sædceller, se dyr blive dissekeret og få et sus i maven, når du ser Københavns smukkeste udsigt fra 15. sal i Mærsk Tårnet. Fredag 12. oktober klokken 18.00 åbner Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet dørene til en kulturnat, hvor forskere og studerende guider dig gennem en verden af fascinerende sundhedsforskning med fængende forelæsninger, minilaboratorier og koncerter tre steder i København.

Proteinforskning 12/09 2018

Forskere afdækker hidtil ubeskrevet cancer-enzym

I et nyt studie i det anerkendte, videnskabelige tidsskrift Nature Communications har forskere fra Københavns Universitet fundet ud af, hvordan et enzym med nøglerolle i cancerudvikling fungerer. Forskerne håber, at deres nye viden kan gøre det muligt at designe mere præcise lægemidler.

Bevilling 06/09 2018

Nyt forsknings- og uddannelsesprogram for unge forskere bygger bro mellem universitetet, hospitalerne og medicinalindustrien

Videndeling mellem biomedicinsk grundforskning og klinikken er afgørende for at kunne udvikle nye behandlinger. Et nyt og ambitiøst forsknings- og uddannelsesprogram vil give unge forskere med en PhD grad eller lignende en bredere tilgang til medicin og understøtte deres forståelse for og færdigheder i at omsætte resultater fra laboratoriet til klinisk praksis og medicinalindustrien.

Bevilling 29/08 2018

Ny bevilling løfter forskning i overvægt og type 2-diabetes op i nyt gear

Novo Nordisk Fonden har givet en ny bevilling på 700 millioner kroner til Københavns Universitet til styrkelse af Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research, i daglig tale kaldet ”Metabolismecentret”. Bevillingen sikrer implementering af nyt strategisk fokus, som vil løfte centrets forsknings-, uddannelses- og formidlingsaktiviteter med det mål at skabe ny viden om forebyggelse og behandling af metaboliske sygdomme.

Neuroner 29/08 2018

Øjets og hjernens nervesignaler ligner hinanden

I et nyt studie har forskere fra blandt andet Københavns Universitet kortlagt nogle af cellerne, der sender signaler rundt i nethinden. De undersøgte øjenceller ser ud til at fungere ligesom tilsvarende celler i hjernen og hjælper formentlig ved høj belastning på øjet som ved nethindeløsning eller blodpropper, lyder det.

Bugspytkirtlen 25/08 2018

Enzymkanaler i bugspytkirtlen dannes ligesom floder

Med metoder til at analysere vejsystemer og floder har forskere fra Københavns Universitet undersøgt, hvordan det netværk af kanaler, der transporterer enzymer fra bugspytkirtlen til tarmen, bliver dannet hos mus. Netværket har ligheder til, hvordan vejnetværk er bygget op, og hvordan floder bliver dannet. De nye resultater kan hjælpe forskerne med bedre at forstå sygdomme som for eksempel cystisk fibrose.

Sved på panden 24/08 2018

Forskning afslører ukendt hormonforskel på styrke- og konditionstræning

Styrketræning og konditionstræning påvirker kroppen forskelligt, når det kommer til, hvilke hormoner kroppen sender ud i blodet. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet. Stofskiftehormonet FGF21 produceres i langt højere grad ved konditionstræning, lyder en af konklusionerne.

Mød os på:

SUND Forskning