Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder

Allergi 17/07 2018

Stort studie kortlægger nye risikogener for høfeber

Forskere fra Københavns Universitet og COPSAC har fundet nye risikogener for høfeber i et stort, internationalt studie med knap 900.000 deltagere. Det er det hidtil største genetiske studie af allergiformen, som millioner af mennesker verden over lider af.

Implantater 03/07 2018

Studie: Svampe og bakterier gror på implantater i kroppen

Et implantat i kroppen giver et habitat for bakterier og svampe, viser et nyt studie fra Københavns Universitet. Forskerne har undersøgt en lang række implantater som skruer, der har været indsat i kroppen i forbindelse med operationer, og fundet bakterier og svampe på dem. Det er på trods af, at der ikke har været tegn på infektion hos nogen af patienterne.

Bevilling 03/07 2018

45 millioner til at få grundforskningen ud i klinikken

Tre nytænkende forskningsprojekter med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet involveret modtager i alt 45 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. De tre bevillinger gives som led i det såkaldte Tandem-program, hvor en kliniker og en grundvidenskabelig forsker samarbejder.

Proteinforskning 29/06 2018

Enzym kan få nøglerolle i lægemiddeludvikling mod brystkræft og hjernelidelse

Forskere har de seneste år haft fokus på enzymet ’TLK2’ med en formodning om, at det spiller en vigtig rolle i flere sygdomme. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at enzymet udviser lavere aktivitet i mental retardering, mens det ser ud til at kunne hæmmes i brystkræft, hvor det er overaktivt. Dermed peger studiet på, at enzymet kan blive et mål for potentiel behandling, mener forskerne.

Eliteforskning 28/06 2018

Fire nye eliteenheder til forskning i børneastma, kræft, slidgigt og børneinfektioner

Forskningsakademiet, Copenhagen Health Science Partners lancerer nu fire nye excellente forskningssamarbejder med fokus på børneastma, kræft, slidgigt og børneinfektioner. Det ambitiøse samarbejde mellem Region Hovedstaden og Københavns Universitet har som målsætning at bidrage med viden og resultater til gavn for flere patienter.

Bevilling 28/06 2018

Millioner til forskning i ældres sundhed og livskvalitet

Flere danskere skal bevare høj livskvalitet og vitalitet igennem hele livet. Det perspektiv er udgangspunkt for den tværfaglige forskning i Center for Sund Aldring ved Københavns Universitet, som Nordea-fonden støtter med 78 mio. kr. Den forskningsbaserede viden vil igennem nye samarbejder med civilsamfund og kommuner blive omsat til praksis, der kan gavne ældre.

Huntingtons sygdom 20/06 2018

Forskere finder ny vigtig brik til forståelsen af Huntingtons sygdom

Forskere fra Københavns Universitet har i et nyt studie fundet en hidtil ukendt fejl i transporten af glutamin mellem astrocytter og neuroner, som opstår i hjernen på mus med Huntingtons sygdom. Det er samtidig et område, hvor man kan fokusere jagten på en fremtidig behandling af sygdommen, mener forskerne.

Mød os på:

SUND Forskning