Meritstuderende
At være meritstuderende betyder, at du bliver optaget på et eller flere kurser og eksamener på en anden uddannelse som led i din egen uddannelse, som
fx valgfag. Du har også mulighed for at skrive bachelorprojekt eller
speciale på enkelte af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser.
Du kan rette henvendelse til din uddannelses studievejledning for at få oplyst de konkrete regler og muligheder for at tage kurser og eksamen på andre uddannelser.
I KUs fælles kursusdatabase kan du selv søge samtlige kurser, bachelorprojekter og specialer udbudt. I de enkelte kursusbeskrivelser fremgår det, om du kan tage kurset som meritstuderende.
For at få et overblik over hvilke kurser, der udbydes, kan du finde inspiration i uddannelsernes studieordninger.
Vær opmærksom på, at der kan være adgangskrav på nogle kurser. Hvis der er adgangskrav til et specifikt kursus, kan du finde dem i kursusbeskrivelsen under Formelle krav/Formal requirements.
Det er vigtigt, at du sætter dig ind i de faglige krav som du finder i kursusbeskrivelsen, for at kunne gennemføre kurset.
Særligt for specialer, skal du også læse den pågældende studieordnings afsnit om specialet.
Opfylder du adgangskravene har du mulighed for at blive optaget som meritstuderende, hvis der er plads på det kursus, du ønsker at følge. Generelt er det svært at få plads på de obligatoriske førsteårskurser på uddannelser med pladsbegrænsning. På fakultetets autorisationsuddannelser (Medicin, Odontologi og Veterinærmedicin) samt på farmaci er der ikke plads til meritstuderende på de obligatoriske førsteårskurser.
Hvis der er flere ansøgere til et kursus, end der er ledige pladser, vil pladserne blive fordelt efter følgende principper:
- Studerende som er indskrevet på den uddannelse, hvor kurset udbydes enten som en obligatorisk eller valgfri del.
- Studerende som er indskrevet på andre uddannelser, hvor kurset indgår som valgfag,
- Internationale studerende
- Studerende og meritstuderende fra SUND, som skal bruge kurset som en del af de valgfrie elementer
- Meritstuderende fra andre KU-fakulteter eller andre universiteter
- Betalende deltidsstuderende
Hvis der efter ovenstående prioritering er flere kvalificerede ansøgere end ledige pladser til meritstuderende vil der blive foretaget lodtrækning.
Skal du indskrives som meritstuderende for at skrive BA-projekt eller kandidatspeciale med en vejleder fra SUND, så skal du være opmærksom på, at du skal tilføje nogle vigtige oplysninger om vejleder og specialeemne for at vi kan behandle din ansøgning.
I den elektroniske ansøgning skal du vedhæfte et dokument med følgende oplysninger:
- En bekræftelse fra vejleder, inkl. navn og institut, der dokumenter at vedkommende har sagt ja til at vejlede dig
- ECTS-størrelse på BA-projekt eller speciale
- Foreløbig titel og emner for dit BA-projekt eller speciale
- For specialer: hvilken af de 4 specialeperioder, du skal skrive specialet i
- Forhåndsgodkendelse fra studienævnet på din egen uddannelse
Du kan kun blive indskrevet på BA-projekter eller specialer, som udbydes af SUND. Fakultetet indskriver dig på det mest hensigtsmæssige BA-projekt eller speciale ud fra de oplysninger, som du har givet om titel, vejleder og omfang. Selvom du har fået en forhåndsgodkendelse fra dit eget studienævn, er du ikke garanteret en plads på et BA-projekt eller specialet. Det afhænger af en konkret vurdering fra sag til sag.
- Søg forhåndsmerit/forhåndsgodkendelse hos dit eget studienævn
I udgangspunktet skal du aflevere din forhåndsgodkendelse sammen med din ansøgning, og du er ikke garanteret en plads på kurset, før denne er modtaget. Forhåndsgodkendelsen skal senest eftersendes d. 9. august/9. januar til meritstuderende@sund.ku.dk.
Hvis vi ikke modtager din forhåndsgodkendelse inden denne frist, vil du blive afmeldt det kursus, som du evt. er blevet optaget på - Søg optagelse som meritstuderende på fakultetet via nedenstående blanketter. Du skal udfylde en blanket pr. kursus, du søger.
Ansøgningsfrist for efterårets kurser er 1. juni
Ansøgningsfrist for forårets kurser er 1. december - Du kan forvente svar på din ansøgning senest 6 uger efter ansøgningsfristen. Hvis du har søg efter ansøgningsfristen gør vi vores bedste for at nå at behandle din ansøgning så hurtigt som muligt, men det vil muligvis ikke være muligt at behandle din ansøgning før tæt på blok- eller semesterstart.
Ansøgningsskema - udfyld ansøgningsskemaet her
Hvis du ikke har overholdt ansøgningsfristen, og du alligevel søger om optagelse som meritstuderende, skal du sørge for at dokumentere årsagerne til, at du søger for sent, f.eks. hvis du har fået et afslag på optagelse som meritstuderende på et andet kursus, skal du vedhæfte afslaget.
Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte SUND Studie- og Karrierevejledning.