Tandlæger med positivt svar fra Styrelsen
Her kan du finde praktisk information i relation til de odontologiske fagprøver.
Du kan først deltage i fagprøverne, når Styrelsen for Patientsikkerhed har godkendt din udenlandske uddannelse, og du har indsendt sprogdokumentation.
Som en del af autorisationsprocessen skal du bestå de odontologiske fagprøver. De odontologiske fagprøver består af en skriftlig prøve og to mundtlige prøver i Voksen- og Børnepatient.
Dato for næste skriftlige prøve:
Den næste skriftlige prøve afholdes september 2023 - endelig dato fastsættes i slutningen af april 2023.
Den skriftlige prøve afholdes én gang om året.
Tilmelding til den skriftlige fagprøve:
Når du har fremsendt dokumentation for, at du har bestået din sprogprøve, tilmelder Styrelsen for Patientsikkerhed dig automatisk den næstkommende skriftlige fagprøve.
Når du har fremsendt dokumentation for, at du har bestået din sprogprøve, bliver du automatisk tilmeldt den næstkommende skriftlige fagprøve.
Til- og afmelding skal ske via KUnet.dk.
Dato for næste mundtlige prøve:
- Prøve i Børnepatient afvikles den 10. og 11. maj 2023.
- Prøve i Voksenpatient afvikles den 8. og 9. juni 2023.
Tilmelding til de mundtlige fagprøver:
Når du er blevet indskrevet på Københavns Universitet og blevet tilmeldt den skriftlige fagprøve, vil du få adgang til KU’s intranet. Her skal du selv tilmelde dig de mundtlige fagprøver.
Du kan tilmelde dig de mundtlige fagprøver i følgende perioder:
- 24. – 31. januar til prøverne i maj og juni
- 24. – 31. august til prøverne i september, november og januar
Afmelding til de odontologiske fagprøver:
Hvis du ønsker dig at afmelde dig de odontologiske fagprøver, skal det ske senest 1 måned inden prøven afholdes. Vær opmærksom på at selve prøvedagen ikke tæller med. Du afmelder dig via KU’s selvbetjeningssystem.
Hvis du ikke afmelder dig inden fristen, tæller det som et eksamensforsøg.
Information om prøvernes faglige indhold
Vil du vide mere om de faglige prøvers indhold, kan du læse uddybende information i studieordningen for udenlandske tandlæger.
Du kan også se et eksempel på en skriftlig odontologisk fagprøve fra 2019.
Du vil modtage en indkaldelse til den skriftlige fagprøve ca. 2 – 3 uger inden. Indkaldelsen vil blive sendt til din KUmail. Vær opmærksom på, at al skriftlig kommunikation fra Københavns Universitet bliver sendt til din KUmail.
Hvis du har spørgsmål vedrørende tilmeldingen til prøven, kan du kontakte Studieservice ved Michael Sørensen ved at sende en mail til eksamen@sund.ku.dk
For at kunne deltage i de odontologiske fagprøver, skal du medbringe pas og ID-kort fra Københavns Universitet. ID-kortet bruges som identifikation på, at du er tilknyttet KU. Hvis du ikke medbringer pas og ID-kort til de odontologiske fagprøver , vil du blive nægtet adgang.
For at kunne af- eller tilmelde dig en fagprøve skal du have en personlig pinkode til KUnet. Hvis du ikke allerede har en pinkode, får du en tildelt på login-siden på KUnet ved at klikke på linket Hjælp til login, adgangskode og KU-Brugernavn. Du skal bruge dit NemID for at kunne få din personlige pinkode.
Hvis du ikke har NemID og ikke kan logge på KUnet, skal du kontakte Københavns Universitet ved at sende en e-mail til eksamen@sund.ku.dk
Når du er indskrevet på KU og du har fået adgang til KUnet, kan du tilgå din selvbetjening -> ID-kort -> Upload billede til ID kort.
Bemærk:
Er du registreret på en udenlandsk adresse eller har du beskyttet adresse, vil du få en mail (på din KU-mail) med besked om at dit ID kort er ankommet til Søndre Campus og at det skal hentes på denne adresse:
Københavns Universitet
Søndre Campus,
Karen Blixens Plads 8
Stueetagen på Torvet, lokale 13A.0.53
2300 København K
Bemærk at du ikke kan deltage i eksamen, hvis du ikke har medbragt dit ID-kort samt gyldige pas.
Det er vigtigt, at du løbende holder øje med KUnet, da du her finder vigtig information.
Du kan:
- Bestille dit ID-kort
- Tilgå din KUmail
- Til – og afmeld dig fagprøverne
- Se dine prøveresultater
Børne/voksen prøverne bedømmes med bestået (B)/ikke bestået (IB)
Den skriftlige fagprøve bedømmes efter 7-trins-skalaen. Mindstekravet for at bestå den skriftlige fagprøve er 02. Karakterer under 02 er ikke bestået.
Når du har deltaget i en odontologisk fagprøve, vil du kunne se prøveresultatet i selvbetjeningen på KUnet.
Du har 3 forsøg til at bestå hver af de odontologiske fagprøver.
Kun hvis der foreligger usædvanlige forhold, kan Styrelsen for Patientsikkerhed vælge at give dispensation og give dig flere prøveforsøg. Kontakt Styrelsen for Patientsikkerhed for vejledning i, hvordan du søger om dispensation.